Varm Yoga
Hot Yoga 1

Hot Yoga

I hot yoga er yogarommet oppvarmet med infrarød varme, som absorberes lett i kroppen.

Infrarød varme kan virke smertelindrende ved at blodårene utvides og blodsirkulasjonen øker. Med økt blodtilførsel økes oksygennivået i kroppen, som igjen fremskynder helingsprosessen på steder hvor man har betennelser og skader. Dette bidrar til å minske muskelsmerter og gir bedre bevegelighet i leddene.

Infrarød varmeterapi er mye anvendt til behandling av pasienter som har gikt- og muskellidelser. Med denne type oppvarming bevares også luftfuktigheten og oksygenet i rommet og en unngår oppvirvling av støv. Det gir et spesielt godt inneklima for de som sliter med astma og allergi. 

De infrarøde strålene har samme evne som solens varmegivende stråler, uten farlige UV stråler. Infrarød oppvarming er i tillegg en meget energivennlig oppvarmingsmetode.

Vi har ulike “hotte” klasser – i Eidsvåg vil du oppleve Bikram inspirert Hot Yoga og Hot Ashtanga, hvor det er serier av stillinger man følger. Det er de samme seriene hver gang, slik at man vet hva man går til.

Der er også Hot Vinyasa – hvor det er en kreativ flyt i 38 grader.

I Knarvik har vi Hot Yin – den rolige formen for yoga kombinert med varmen. Hot Yoga ellers er mer Hatha og Vinyasa inspirert i Knarvik.